Om mig


TEXTIL

Som miljövän har jag reagerat mot vårt samhälles  slöseri av resurser. Textil slösas det också med, och återanvändningen sker bara i liten skala, men en ändring är på gång. Att odla bomull kräver mycket jordyta och mycket av vattenresurserna. I framtiden skulle denna yta behövas för att odla mat i stället.

 Jag syr gärna om i stället för att kasta ett bra tyg eller ett plagg som inte passar. Trikå kan också återanvändas, det prövar jag nu. Jag får kasserade t-shirts  från vänner och köper ibland billigt i secondhand-butiker för att göra om.

När jag syr så gör jag det även för att jag inte hittar plagg jag gillar i affärerna. Asiatiska modeller är praktiska och vackra och  tygerna tycker jag också om, men det är svårt att få tag på dem  och därför har jag prövat att sy själv. Folkkultur är en stor inspiration för mej. Samiskt, indianskt, asiatiskt...

Allteftersom jag skapar nytt lägger jag ut det på denna hemsida.

I den mån jag har tid kan jag tänka mej att sy på beställning.

MÅLNINGAR

Jag har målat i över trettio år. Gått konstskolor tre år. Därefter var vi nio kvinnor som gick ihop och hyrde en lokal så att vi fick ateljer. Där arbetade vi, målade efter modell tillsammans, hade gemensamma genomgångar och kritik.

 Har haft ett brödarbete i alla år vid sidan om måleriet. Läst konsthistoria, två betyg. Gått kurser för yrkeskonstnärer. Fått två stipendier , gjort två studieresor. Deltagit i många samlingsutställningar och haft separatutställningar. Representerad i  Stockholms landsting, Stockholms kommun, arbetarskyddsstyrelsen, Långholmens värdshus mm. Illustrerat, haft kurser i måleri och tecknat en satir och serier.

Mitt konstnärliga uttryck har sedan början byggt på  färg och form och förenkling. Jag är en modernist.

Senaste har jag målat motiv från min hembygd, dvs västra Södermalm och Långholmen. Också Slussen, för att den  platsen snart kommer försvinna.

 Nu är det en förändring på gång i mitt måleri. Det blir spännande...

Alla målningar som finns på hemsidan är gjorda med oljefärg.